Mire jó? A vákuumozó fiók

 A vákuumozó fiókban, megfelelő fóliába csomagolva, ki tudjuk szorítani a levegőt a fóliába helyezett dolog mellől.*

Alapvetően tartósításra, a dolgok eltarthatóságának meghosszabbítására használható, azonban a lassú főzés technológiájának (a szuvidálásnak) is ez az alapja. A tároláshoz érdemes porciókra osztani az élelmiszereket. A feldolgozandó élelmeinket marinálva érdemes vákuumozni: ilyenkor a marinád bepréselődik a rostok közé, hatékonyabbá válik az ízesítés. Segítségével nem csak az eltarthatóság hosszát nyújthatjuk meg, de helyet is spórolhatunk általa.

Megfelelő fiók nélkül, alkalmas fóliát, zacskót, edényt használva hasonló eredményt érhetünk el vízbe mártva és ott kiszorítva a levegőt a zacskóból; léteznek porszívóra csatolható edények, tasakok, és különálló készülékkel is ki tudjuk szívni a levegőt. A vákuumozó fiók ennek egy esztétikus megoldási lehetősége.


Forrás

* Nem csak élelmiszer mellől! Például uticsomagnál a napi váltás ruha mellől is kiszívhatjuk a levegőt!


Megjegyzések